-
Juontaja tekee juhlan
Asiakastarina: Siparila Oy:n 20-vuotisjuhla ja asiakastilaisuus Vietimme Siparilan 20-vuotisjuhlaa järjestämällä ison asiakastilaisuuden sekä kotimaisille että ulkomaisille asiakkaillemme ja sidosryhmillemme. Halusimme toteuttaa tilaisuuden, joka olisi yhtä aikaa juhlava, mutta kuitenkin rento. Tärkeää olisi, että kaikilla olisi illan aikana hyvä fiilis, iloinen ja kohdatuksi tullut olo. Tällaisella tilaisuudella juontajalla on merkittävä rooli tunnelman luojana, ja kuitenkin hänellä…
-
Yrityskulttuuri kukoistavaksi työyhteisövalmennuksella
Asiakastarina. Siparila Oy. Ennen Unelmasepän kanssa aloitettua yhteistyötä yrityksessämme ilmeni vuorovaikutukseen ja viestintään liittyviä haasteita eri organisaatiotasoilla, aina johdosta tuotantoon. Minun toiveeni yrityksen liiketoiminnanjohtajana oli muuttaa vuorovaikutuskulttuuriamme arvostavammaksi ja ratkaisukeskeisemmäksi, sillä tiesin, että positiivinen työilmapiiri parantaa työhyvinvointia, jaksamista ja työn tehokkuutta. Ensimmäisissä työyhteisövalmennuksissa huomasi, että työntekijämme eivät olleet tottuneet siihen, että heidän mielipidettään kysytään tai…
-
Fasilitaattori mahdollisuuksien mahdollistajana
Käsi ylös, kuka on istunut turhissa palavereissa? Kuka on tylsistynyt suunnittelu- ja ideointipäivissä, kun etukäteen jo tietää, että mikään ei kuitenkaan muutu? Vieraileva luennoitsija puhuu muutosprosessista ja lopussa on viisi minuuttia aikaa kysymyksille, mutta kukaan ei kysy mitään, koska kaikki haluavat lähteä jo kotiin tai takaisin työpisteelle jatkamaan työtä, josta tämä turha luento vei kaksi…
-
Kaikki tiet vievät vuorovaikutukseen
On olemassa kaikenlaisia teorioita siitä, miten hyvästä tullaan parhaaksi. On koulutuksia johtajille ja alaisille, puhutaan hyvistä johtamis- ja alaistaidoista. Olen saanut olla työelämässä kädet savessa jo useamman vuoden. Uskon siihen, että parhaiten oppii asioita tehdessä, kun teorioita voi testata ja joko havaita ne hyväksi tai hylätä. Erilaisia työyhteisöjä valmennettuani ja haastaviakin tilanteita selvitettyäni olen tullut…
-
Voima syntyy rentoudesta
”Voima syntyy rentoudesta”, opasti seppä Miika Tammisto minua, kun halusin oppia takomaan rautaa. Rauta lämmitettiin ensin kuumassa ahjossa, ja kokenut seppä tiesi raudan väristä, milloin se oli juuri sopivan kuumaa taottavaksi. Rautakappaleen taottava osa, tässä tapauksessa rautakangen pää, siirrettiin alasimen päälle, ja kädessäni oli vasara, jolla aloin takoa raudan hehkuvaa päätä. ”Voima syntyy rentoudesta”, eli…
-
Investoi sosiaaliseen pääomaan!
Sosiaalinen pääoma on käsite, joka viittaa niihin resursseihin, joita yksilöt ja ryhmät voivat hyödyntää sosiaalisten suhteidensa ja verkostojensa kautta. Sosiaalista pääomaa on tutkittu laajasti eri tieteenaloilla, kuten sosiologiassa, taloustieteessä ja politiikassa. Uusimmat tutkimukset korostavat sosiaalisen pääoman monimuotoisuutta ja sen vaikutuksia yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskuntien hyvinvointiin. Sosiaalista pääomaa voidaan tarkastella kolmesta eri näkökulmasta, jotka ovat: sidosteisuus,…
-
Mitä on ratkaisukeskeinen lähestymistapa sekä viisi syytä, miksi ratkaisukeskeinen valmennus on hyvä valinta!
Ratkaisukeskeisen lähestymistavan juuret on lyhytterapiassa, joka on 1980-luvun alussa USA:ssa kehitetty psykoterapiamenetelmä. Se poikkesi silloin merkittävästi muista terapiamenetelmistä, koska painopiste ei ollut perinteisesti ongelmien ja niiden syiden tarkastelussa, vaan toivotussa, myönteisessä tulevaisuudessa. Sama ajattelumalli toimii sekä lyhytterapiassa että ratkaisukeskeisessä valmennuksessa, ja näiden kahden välinen raja onkin lähinnä veteen piirretty viiva. Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa valmentajan tehtävänä on…